Nyheter‎ > ‎

ICAO-kart for iPad og Android

lagt inn 6. jun. 2012, 06:29 av Sindre Hauglum
Fra NLF: Etter å ha jobbet med Avinor i over et år for å få på plass et elektronisk ICAO-kart for Norge, ble slike kart tilgjengelige for lesebrett tidligere i måneden. Fra nå av kan du bruke en lesebrett-app til flygeplanlegging og som hjelp underveis basert på offisielle ICAO-kart.

Første app ut med støtte for Avinors kart er appen Air Navigation Pro som er utviklet av sveitsiske Xample. Appen finnes både for iPad og Android-baserte lesebrett.

Gå til AppStore eller Android Market og søk på "Air Navigation Pro"  for kjøp og installasjon av appen. Når appen er installert, går du til "Map Store" og velger "European ICAO map and charts". Her finner du "Norway ICAO 2012" som er Avinors kart for Norge. Om du ikke har appen fra før, koster den kr 349. Det norske kartet koster 266 og dekker hele landet. Dersom du har to lesebrett eller smarttelefoner knyttet til samme konto hos iTunes eller Android Market, kan både app og kart installeres på begge enhetene.

Husk også å anskaffe et backup-kart på papir som du for på www.pilotbutikken.no.

Les mer her de nye kartene her:

http://nlf.no/motorfly/digitale-icao-kart-tilgjengelig

http://www.flynytt.no/nyheter_reader/items/norske-icao-kart-har-kommet-pa-lesebrett.html

NLF vil nå jobbe for at også innflygingskart kommer elektronisk. Vil du vite siste nytt på fronten, følg NLF og Flynytt på Facebook og sjekk hjemmesidene jevnlig!

http://www.facebook.com/flynytt

http://www.facebook.com/pages/Norges-Luftsportforbund-Motorflyseksjonen/262545317117381

http://www.facebook.com/#!/pages/Norges-Luftsportforbund/137593449652113
Comments