Nyheter‎ > ‎

4 nye

lagt inn 27. mai 2011, 23:54 av Sindre Hauglum
I vinter startet instruktør Arne begynnerkurs i paragliding. Mye snø førte til vanskelige løpeforhold på Bringeland. Det ble nødvendig med tråkkedugnad for å få en tilfredsstillende løpebane.

Men elevene var unge og spreke så det gikk ikke lang tid før de hadde sine første flyturer og trangen til større bakker og mer luft under vingene kom smygende som elefanter i glasshus.

Neste steg ble ikke Angedalen som vanlig, men en gård i Naustdal, Kleppe, som tidligere tider ble brukt til hanggliding. Stedet viste seg å være veldig bra med stor og trygg landing. Elevene trenger store landinger på dette stadiet og landingsjordet ble ikke truffet hver gang. Da var det godt med store jorder i hele dalbunnen.

Våren kom og det ble til slutt mulig å komme seg opp på Haftstadfjellet. "Er du sikker på at vi har høyde nok til å fly rundt fjellet" spurte en av elevene før første tur mot øst. "Jada, det går bra bare du flyr som jeg sier" sa instruktøren. De var nok litt nervøse, men modige nok til å gi bånn gass og fly ut på sin første tur over Førde.

Etter rikelig med turer fra Haftadfjellet er nå alle ferdige med kurset og vi ønsker de velkomne inn i klubben.

Her er 3 av 4 elever. Fra venstre Armando Silva, Kristoffer Grane, Instruktør Arne og Arne Gjerland. 4. elev, Lars har vi ikke bilde av.

Comments